Safety First

Op wat voor manier men ook op een kartbaan belandt, via een bedrijfsfeest, kick-off of met vrienden, één ding blijft belangrijk: de veiligheid. De medewerkers van Go-Kart-In in Dordrecht weten als geen ander wat dat inhoudt. Ontwikkelen, testen, doorontwikkelen en nog eens testen. Alleen de beste en meest doordachte ideeën worden uitgevoerd op de speciaal ontworpen karts.

- GORDELS
- ROLBEUGEL

Go-Kart-In was de eerste baan in Nederland die zijn eigen karts ontwikkelde en vervaardigde. De ontwerpers hielden rekening met de specifieke punten van de spectaculaire indoorkartbaan, scherpe bochten, lange doordraaiers, fly-overs, hellende kombocht enzovoorts. Einddoel was een kart, die zich op elke meter van de baan optimaal zou gedragen.

Wanneer u plaatst neemt in een van de superlichtsturende, snelle karts van Go-Kart-In kunt u dus naar hartelust rondscheuren en de tegenstanders verslaan. Dit allemaal zonder na te denken over de veiligheid, dat doen wij wel voor u! 
 
Stuurbekrachtiging:

Een geheel nieuwe constructie maakt het nu mogelijk om stuurbekrachtiging toe te passen op de indoorkart. Werd het karten voorheen als "zwaar" voor de armspieren ervaren, dit is nu verleden tijd! Door dit technische hoogstandje sturen de karts van Go-Kart-In maar liefst 50%(!) lichter. Doordat de rijders minder vermoeid raken, is de kans op een stuurfoutje veel kleiner. Dit resulteert in beter prestaties, spannendere competities en bovenal meer kartplezier!

Rolbeugel:

De rolbeugel heeft, ondanks zijn naam, andere functies. Het beschermt de bestuurder. 
Maar ook voor de veiligheidsgordel is de rolbeugel van groot belang. Het is namelijk een uitstekend bevestigingspunt voor de gordelconstructie. Een rolbeugel ziet er simpel uit,
maar er is wel degelijk over nagedacht. De beugel moet functioneel zijn, niet in de weg zitten voor de rijders of het baanpersoneel.

VeiligheidsgordelsGordel:
Al jaren een begrip in de auto en ook in de autosport. Wij rijden ook met deze gordels.
De gordels zijn dus een hulpmiddel voor optimale veiligheid en rijcomfort.
 

BumpersBumperconstructie: 
De bumpers van de karts zijn bevestigd met speciale "bumperrubbers". Door deze ophanging wordt niet alleen de klep bij een eventuele botsing beter opgevangen, de bumpers zorgen er ook voor dat de karts veilig en snel stil komen te staan wanneer men tegen de bandenstapels aanrijdt. De bumpers kunnen tevens verschillende kanten op bewegen waardoor de kart meer vaart behoudt als men bijvoorbeeld schuin tegen een bandenstapel rijdt. Doordat de kart vaart blijft houden, kan de bestuurder de kart makkelijk de andere kant uitsturen en staat men niet stil. Minder opstoppingen op de baan, wel zo leuk en natuurlijk wel zo veilig.